NMSB V 1. C

Objavljeno: 7.10.2024 | Avtor: Erika Anzelc Intihar

V torek, 17. 9. 2024, nas je v šolski avli obiskal g. ravnatelj, ki nas je nagovoril in nam podelil slikanice ob začetku nove sezone bralne značke. Povzel je besede dr. Franceta Bevka, ki je dejal, da je “dobra knjiga – zlata knjiga”. 

Ta dan smo odšli tudi v šolsko knjižnico, kjer nam je ga. knjižničarka prebrala slikanico z naslovom Nekoč je bila…. Prejeli smo izkaznice za šolsko knjižnico in si izposodili že prvo knjigo. Ga. knjižničarka nas je lepo podučila tudi o knjižničnem bontonu.

 

Učiteljica Sandra nam je v podaljšanem bivanju prebrala slikanico.

 

V uvodni uri bralne značke sem jim razredničarka prebrala pravljico Mili. Sledila so navodila za opravljanje bralne značke ter razdelitev knjižic in seznama priporočenih knjig. Ker je bil teden mobilnosti, smo v OPB2 izbrali knjigo na temo prometa Balončkov Peter v prometu in jo prebrali.

 

V razredu nas je obiskala upokojena učiteljica Branka Bogovič in nam prebrala pravljico Veveriček posebne sorte. Po prebrani pravljici smo se pogovarjali o tem, kako je pomembno, da smo drug do drugega spoštljivi in se sprejemamo takšne kot smo.

 

V času podaljšanega bivanja so nas obiskali učenci 8. razreda in nam prebrali knjigo Maša in medved ter nekaj krajših pravljic.

 

Učenci OPB 1 IN 2 smo na ploščadi šole prisluhnili pravljici, ki nam je je prebral starejši gospod.

Pripravila in napisala Katja Lackovič

Loading

Accessibility