IP SODOBNA PRIPRAVA HRANE – obisk v gostišču RONDO

Objavljeno: 31.01.2024 | Avtor: Kristina Prijatelj

V sredo, 24.01.2024, smo v okviru IP SPH  odšli v picerijo in gostišče Rondo. Tam smo dobili informacije o njihovi originalni znamki za testenine Gabaroni in o tem kako pripravljajo testo za pico ter ostale dobrote. Dve učenki sta bili izbrani, da se poskusita v strežbi kot pravi  natakar/-ici in sta nas postregli s sokom. Med tem nam je gospod, ki je zaposlen kot natakar, povedal še več o restavraciji. Tri učenke so pomagale picopeku nadevati in speči pice. Izvedeli smo, da testo za pice naredijo en ali dva dni prej z drožmi, da so lažje za prebavljive. Ko so bile pice pečene, smo jih razrezali in jih z veseljem pojedli. Ker smo uporabili kvalitetne sestavine ( prava italijanska mocarela, olivno olje, kuhan pršut) in ker so bile pečene v krušni peči (2 min na 400˚C), so bile pice izredno okusne. Zahvaljujemo se gostišču Rondo, da so nas sprejeli in obljubljamo, da bomo k njim še kdaj prišli.

Loading

Accessibility